Fysiotherapie Groenoord

Voor je eerste afspraak hebben wij meestal een half uur uitgetrokken. De fysiotherapeut krijgt tijdens deze afspraak een compleet beeld van jou met jouw klacht(en) en eventuele bijkomende beperkingen. Een vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek en specifieke testen worden ingezet, zodat er aan het eind van het consult een diagnose gesteld kan worden met jou samen een behandelplan op maat gemaakt kan worden.  

Dit behandelplan is persoonlijk op jouw individuele klacht(en) en beperkingen toegespitst. 
Wat onderscheidt Fysiotherapie Groenoord?

Bij ons kun je terecht voor de behandeling van de meest uiteenlopende klachten. Ook kun je je revalidatietraject bij ons volgen. Wij zijn er vooral op gericht je te allen tijde zover te onderzoeken en naar je persoonlijk (klachten)verhaal te luisteren zodat wij de ware oorzaak van je klacht kunnen achterhalen. Wij houden ons niet alleen bezig met kortetermijn doelen, zoals symptoombestrijding. Wij willen dat je klachten ook op de lange termijn niet terugkomen en dat je zelf weet wat je eraan kunt doen als ze wel terugkomen. Daarbij horen ook leefstijl- en beweegadviezen die jij mee naar huis kunt nemen.

Wat kun je van een normale fysiotherapeutische afspraak verwachten?

Elke keer als je voor een behandeling komt wordt gevraagd hoe je actuele klachten zijn. Ook wordt er iedere keer weer gekeken of het herstel nog volgens plan verloopt. De afgesproken behandeling wordt uitgevoerd en indien nodig aangepast. Bij wijzigingen worden ook deze weer met je besproken. 

(Sport) fysiotherapie

Created with Sketch.

Indien je een blessure hebt of klachten ervaart tijdens of na het sporten of indien je bent geopereerd aan een gewricht, dan kan je bij ons terecht voor je revalidatietraject. Wij zijn gespecialiseerd in het bewegingsapparaat en hebben kennis over de bewegingsmogelijkheden van je lichaam. Graag helpen wij jou met training van je propriocepsis, balans, lenigheid en coördinatie en vervolgens, kracht-uithoudingsvermogen en sportspecifieke training. Ons einddoel is dat je je dagelijkse leven weer volledig kan hervatten.

Een behandeling op maat

In een gezamenlijk opgesteld behandelplan worden jouw doelen opgenomen die wij samen hebben opgesteld. Er wordt zoveel mogelijk getracht functioneel te trainen, zodat je dit ook in de thuissituatie kunt continueren. De training wordt altijd afgestemd op jouw specifieke sport, hobby en/of werk. 

Klachten waarmee je naar de sportfysiotherapeut gaat kun je denken aan:
 

-       Sport specifieke revalidatietrajecten bij tennis, hockey, voetbal of handbal 

-       Trainingsopbouw altijd met in acht name van belangrijkste trainingsvariabelen zoals               balans, coördinatie stabiliteit, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen 

-       Advies en begeleiding bij rugklachten waarbij de rompstabiliteit onvoldoende is 

-       Sport specifieke adviezen en training en voorkomen van overbelastingsklachten bij                crossfit 

-       Begeleiding bij hersteltraject na langdurig ziekzijn zoals Covid 

Created with Sketch.

 

Wij behandelen kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar die problemen hebben met het bewegend functioneren. Het is belangrijk dat ouders zich bewust zijn van het belang van houding en beweging, en dat ze hulp zoeken als hun kind met één van beide problemen heeft. 

Lees meer

Small group training

Created with Sketch.

Wij zijn er voor jou en jouw mentale en fysieke gezondheid. Wij willen dat jij je fit en gezond kunt voelen. Ons gekwalificeerde team staat voor je klaar en ondersteunt je bij het halen van jouw persoonlijke doelen.

Wanneer kies je voor Small group training?

Wil je je fitter voelen? Een aantal kilo’s kwijt? Of wil je graag meer energie? Wij begrijpen dat dit niet vanzelf gaat en dat hiervoor de juiste begeleiding nodig is. Wij kunnen je hierbij helpen. 
De small group training is ook bedoelt voor patiënten na een revalidatietraject. Tijdens deze training kun je je conditie en kracht op peil houden. Zo kun je ervoor zorgen dat je fit blijft en kun je een terugval voorkomen.
Maak vrijblijvend kennis met Small group training. Neem contact met ons op en maak een afspraak.

 


Overige diensten

Fysiotherapie Groenoord biedt de hier bovenstaande diensten aan. Herken je jezelf niet in de reeds genoemde aandoeningen en klachten? Wij vinden het fijn als je toch contact met ons opneemt. Wij zijn in verschillende aandoeningen gespecialiseerd. En als wij jou niet kunnen helpen kennen wij wel weer iemand die dat wel kan.

Onze missie is 

Jou helpen je klacht en je lichamelijke belastbaarheid beter te begrijpen. Daarvoor brengen wij je lichamelijke belasting door werk, sport en gezin in kaart en proberen de componenten belasting- en belastbaarheid van je lichaam weer in balans te brengen. Wij proberen bij onze adviezen gebruik te maken van jouw natuurlijke bewegingsmogelijkheden. Hierbij staat preventie voorop. 

Onze groei

Wij proberen altijd een stap verder te zetten. Zo is Fysiotherapie Groenoord in samenwerking met artsen en een podotherapeut. Er is ook een wederzijdse interesse met de kinderrevalidatie van het revalidatiecentrum Basalt. Fysiotherapie Groenoord verzorgt zelfs Code 95 Trainingen voor Petra Ruijgrok Trainingen over het gedeelte van de lessen dat te maken heeft met leefstijl en fysieke belasting. Zo zijn er altijd weer nieuwe ontwikkelingen.

Onze openingstijden

Maandag   08.30 -19.00
Dinsdag   08.30 -19.00
Woensdag   08.30 -19.00
Donderdag  08.30 -19.00
Vrijdag   08.30 -19.00
Zaterdag    09.00 -12.00
Zondag gesloten